Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички

Добавено в Други

Добави към моето меню

Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички
Задушено свинско с гарнитура от кускус и хрупкави тиквички, запържени с къри и чесън
4/10/2006

Списък на необходимите продукти:

500 г свинско месо от врат
2 червени чушки
1 глава лук
1 домат
6 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус

за гарнитурата:
250 г кускус
2 скилидки чесън
1 тиквичка
1 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. олио
1 ч. л. къри
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на кубчета, които се поръсват със сол, черен пипер и чубрица и се натриват добре.

2. Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио за около 2 минути. Прибавя се месото, като първите 3-4 минути не се бърка. След това се разбърква и се задушава 10 минути под капак.

3. Щом месото се задуши, се поръсва с брашното, разбърква се и се подправя с червен пипер. Налива се вода, колкото да покрие месото, добавя се настърганият домат и се задушава 20 минути.

4. В тенджера се кипват 2 литра вода, стрива се бульонът, изсипва се кускусът и се сварява. След това водата се отцежда.

5. Чесънът се наситнява, тиквичката се нарязва на малки кубчета. Чесънът се запържва кратко в предварително загрятото олио, сипват се кубчетата тиквичка, поръсва се с къри и се разбърква. Добавя се отцеденият кускус, посолява се и се пържи кратко.

6. Нарязаните на ивици чушки се запържват в 1-2 с. л олио за 1 минута, след това се изсипват в месото. Ястието се поръсва с чубрица, разбърква се и щом чушките омекнат, е готово. Месото се сервира, гарнирано с кускус.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории