Лазаня с пиле и зеленчуци : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Лазаня с пиле и зеленчуци

Добавено в Други

Добави към моето меню

Лазаня с пиле и зеленчуци

Категория: Лазаня.

Продукти (за 10 порции):

12 парчета лазаня (сурови)

500 гр. обезкостени пилешки гърди (нарязани на кубчета)

3 ч. ч. пресни гъби (нарязани на филийки)

1 ч. ч. моркови (нарязани на тънки филийки)

1/2 ч. ч. зелен лук (нарязан на филийки)

1 ч. ч. замразен грах (размразен и отцеден)

1 ч. л. смляна мащерка

1/2 ч. л. сол

1/2 ч. ч. брашно

3 1/2 ч. ч. обезмаслено мляко

1/2 ч. ч. сухо шери

1/4 ч. л. лют червен пипер

2 ч. ч. безсолно сирене

1 1/2 ч. ч. настъргано сирене

1/2 ч. ч. настърган кашкавал.

Приготовление:

1) Сварете лазанята спаред указанията на опаковката.

2) Загрейте малко олио в голям тиган на умерена температура. Прибавете пилето и пържете 4 мин. или докато се опържи отвътре. Прецедете месото от мазнината и го оставете настрана.

3) Отново загрейте малко олио в същия тиган. Прибавете гъбите, морковите и лука; пържете 6 мин. Оставете настрана.

4) Сложете брашното в средно голяма тенджера. Постепенно прибавяйте млякото, като бъркате с телена лъжица, докато се получи гладка каша; прибавете шерито и разбъркайте. Оставете сместа да заври на умерена температура и варете 5 мин. или докато се сгъсти, като бъркате постоянно. Прибавете солта и червения пипер и разбъркайте. Отделете 1 ч. ч. от соса и я оставете настрани.

5) В купа, смесете безсолното сирене, 1 ч. ч. от обикновеното сирене и кашкавала.

6) Загрейте фурната до 180С. Разсипете 1 ч. ч. от соса на дъното на тавичка с размери 23х33х5 см. Наредете 4 парчета от лазанята (3 парчета по дължина и по ширина) върху соса. Поръсете с половината от сместа със сирената, половината от пилето и зеленчуците и половината от останалия сос. Повторете пластовете като завършите с 4 парчета лазаня. Изсипете най-отгоре останалата 1 ч. ч. от соса, като се уверите, че вички парчета лазаня са покрити напълно.

7) Покрийте тавата с фолио и печете 1 ч. Махнете фолиото, поръсете с останалата 1/2 ч. ч. сирене и печете още 5 мин. без да слагате отново фолиото. Извадете тавата от фурната, покрийте я отново с фолиото и оставете лазанята да престои така 15 мин. преди да сервирате.

Енергийна стойност (на 1 порция):

Калории 342
Мазнини 7.8 гр.
Белтъчини 29.5 гр.
Въглехидрати 35.5 гр.
Натрий 354 мг.
Холестерин 53 мг.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории