Последни Рецепти
Последни Статии

Равиоли

Добавено в Други

Добави към моето меню

Равиоли с гъби и доматен сос
Домашно приготвени равиоли с плънка от ароматни гъби и апетитен сос
16/7/2007

Списък на необходимите продукти:

за тестото:
3 яйца
300 г брашно
щипка сол

за плънката:
2 шепи сушени гъби
1 картоф
1/3 глава лук
2 с. л. крема сирене
20 г масло
1-2 с. л. зехтин
сол на вкус

за соса:
3-4 домата
2 скилидки чесън
зехтин за пържене
босилек и сол на вкус
пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява в купа и в средата му се оформя кладенче. Чупят се яйцата и се разбиват, докато постепенно поемат брашното. Омесва се твърдо тесто и се оставя да престои около 20 минути покрито.

2. Маслото и малко зехтин се загряват в тенджера и в тях за кратко се задушава нарязаният наситно лук.

3. Предварително накиснатите в гореща вода гъби се отцеждат и се сипват при лука. Посоляват се и се задушават заедно 2-3 минути.

4. Задушените гъби и лук се пасират заедно с крема сиренето. Добавя се предварително свареният и обелен картоф и отново се пасира, докато се получи хомогенна смес.

5. Втасалото тесто се разточва през по-широк отвор на машинката, след което се изтънява. Разрязва се на 2 равни по дължина ленти.

6. Върху едната лента на равни разстояния се шприцоват розички от плънката. Отгоре се покриват с втората тестена лента.

7. Равиолите се оформят, като тестото около розичките се притиска. След това се изрязват с къдрав нож.

8. Готовите равиоли се набрашняват и се варят 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Щом изплуват, се изваждат от водата.

9. Скилидките чесън се наситняват и се сипват в тенджера с малко сгорещен зехтин. Добавят се нарязаните на малки парченца домати, посолява се и се подправя с босилек.

10. При сервиране равиолите се поливат със соса и се поръсват с настърган пармезан.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории