Последни Рецепти
Последни Статии

Чудото на водата

Добавено в Други

Добави към моето меню

Чудото на водата
В забързаното ни ежедневие ние сме претрупани с информация, срокове и храна. Когато сменим обстановката и ежедневните ни навици не са това, което са ние се проеменяме и влизаме за кратко в друг ритъм. Идеята за тази статия дойде, когато бяхме в планината – 10 дена преходи в Родопите – нашата лятна почивка. Когато си в планината храната, която имаш е тази, която носиш на гърба си и водата. Не съм била в пустинята и не знам какво е. Но в планината, когато вървиш с часове жаждата е силна, тогава когато нямаш сили да стигнеш до края на пътя, когато целта е пред теб и всяка крачка е усилие тогава водата е и награда. Да отпиеш глътка вода, да усетиш вкуса й и след това още една глътка вода.
В планината там където има вода, защото има варакови склонове, където водата е дълбоко под краката ти, водата се каптира и се изграждат чешми. Хората, построили чешмата, може вече да ги няма, но водата си тече и ти спираш, пиеш и им благодариш.
В големия град това не се случва, защото всичко е на една ръка разстояние. Това е моята благодарност за водата в планината и този разказ за чудото на водата. За да се научим да я ценим, уважаваме и да не я заменяма с други напитки.

Водата ни помага да останем слаби
Ако се опитвате да отслабнете водата ще

http://www.webmd.com/diet/healthy-water-9/slideshow-water-health?ecd=wnl_day_090709

Стой-тънък С вода

Опитвате се да отслабна? Вода обороти на метаболизма и помага да се чувстват напълно.

Замяна на калориите в натоварено напитки с вода и изпийте чаша преди хранене, за да ви помогнат да се чувстват по-пълно.

Консумация на повече вода помага усилвател на метаболизма – особено ако си стъкло е ледено студена. Тялото ви трябва да работи за загряване на водата се, парене няколко допълнителни калории в този процес.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории