Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета януари 2017

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Нова година, нов календарен месец. Януари, синоптиците казват, че ще е студен месец. А от опит знаем, че в студеното време не е препоръчително да се спазват диети и че храната може да е защита и срещу студа и срещу грипа и настинките.

new-year-woman-bengalski-ogyn-pix
Бъдете здрави и в добра физическа форма

Началото на годината е едно особено време, когато вярваме в силата на новогодишните обещания, когато искаме да бъдем малко по-добри, по-щастливи, в по-добра форма…
Всяка жена иска да бъде хубава, харесвана, обичана, уважавана… и това ни кара да правим какви ли не жертви в името на красотата и (понякога) на модата. Главното е да бъдем здрави, да следваме принципите на балансираното хранене, да живеем активно, да чувстваме подкрепата на важните за нас хора и се научим да планираме времето си.
Ако живеем активно и се храним осъзнато, ако сме уверени в себе си и разчитаме на подкрепата и разбирането на любимите ни хора, ще бъдем по-здрави, усмихнати и хубави и няма да имаме нужда от диети, които обещават магически резултати.
Студът навън не е причина и да не се движим и спортуваме или оправдание да не се храним балансирано и цветно. (Споделям ходя на басейн, когато стане студено да се тича в парка и е опасно в тъмното по непочистени и заледени алеи. Има и още толкова спортове – например на занимания по народни танци)
Януари е изпълнен с празници, започва с посрещането на Новата година, следват именни дни и още толкова поводи. И ако имате нужда от програма за детоксикация или от разтоварваш ден – Лунната диета е верен помощник.
Това са няколко разтоварващи дни през месеца, всеки ден започва с настъпването на Луната фаза и продължава 24 часа. Време през което пием вода, билков чай, прясно приготвен сок от плодове или зеленчуци. а ако почувствате глад може да хапнете свеж плод или салата.

moon-diana-ruseva

Фази на Луната за януари 2017 г.
5.01.2017 г. – 21:41 часа – първа четвърт
12.01.2017 г. – 12:13 часа – пълнолуние
20.01.2017 г – 00:21 часа – последна четвърт
28.01.2017 г. – 02:19 часа – новолуние

Това са няколко основни правила, които ще ви помогнат да запазите постигнатите резултати:
– Яжте бавно и по-малки проции Бавното сдъвкване на храната не само помага да усетите всички нейни вкусове и да им се насладите, но е важно за доброто храносмилане и намалява риска от преяждане.
– Яжте по-малки проции – Когато порцията е по-малка се засищаме с по-малко храна (защото първо се храним с очите си и сетивата си)
– Ограничете любимите си храни, които не са здравословни Не ги изключвайте напълно, но си позволявайте да ги консумирате не по-често от веднъж седмично и в малки количества.
– Яжте повече пресни зеленчуци и плодове Съдържат малко калории, засищат и ви помагат да бъдете по-здрави и енергични.
– Пийте повече вода – Много е казано защо да се пие вода, проверен съвет – когато изпитате чувство за глад изпийте чаша вода

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории