Последни Рецепти
Последни Статии

пиле

Добавено в Други

Добави към моето меню

Пилешки гърди в лимонов сок
Време за подготовка – 30 минути.
Време за готвене – 10 минути.
Продукти за 1 порция – 1 брой пилешки гърди, супена лъжица зехтин, сокът от 2 лимона, 5 супени лъжици бяло вино, бучка масло, щипка брашно, сол и черен пипер на вкус. За гарнитура – сварен грах.
Начин на приготвяне. Увийте пилешките гърди във фолио и ги запечете в тавичка със зехтин по три минути от всяка страна. Прибавете към мазнината лимоновия сок, солта, пипера и бялото вино и оставете да ври 30 секунди. Оваляйте маслото в брашното и го пуснете към соса, за да се сгъсти. Развийте пилето и го сервирайте с гарнитурата от грах.

Крилца в медено-горчичен сос

А освен крила, може и всяко пилешко месо

Необходими продукти:

1,5 кг. пилешки крила
3-4 лъжици горчица
2 лъжици мед
2-3л. майонеза
2л. кетчуп (това е допълнено по вкусната идея на Скарлет)
лимонов сок от 1 лимон
3-4 лъжици соев сос
5-6 скилидки счукан чесън
щипка черен пипер, щипка мащерка и щипка розмарин
1 к.ч. вино
1 к.ч. бира

* Изчистените крила се потапят във всички съставки от рецептата – слага се съвсем малко сол
* Завива се съда с фолио/хартия и се прибира в хладилник поне за 4-5 часа, желателно е 12ч. (в краен случай може и час)
* Нареждат се крилата в тавичка, сипва се остатъка от марината върху тях и ако трябва малка чаша вода
* Затваря се тавичката с капак и се изпича за около 1ч. на 220*
* По желание може да се обърнат от другата страна и се запекат на горен реотан до почервеняване на коричката.
* Подходящи за сервиране както топли, така и студени

Пиле с къри на фурна
Рецепта на Джо Улберг, петкратен шампион по културизъм на Нова Зеландия
21/11/2006

Списък на необходимите продукти:

200 г обезкостени пилешки гърди
200 г броколи
1 глава лук
3 скилидки чесън
3-4 зърна кардамон
4-5 с. л. зехтин
1/2 ч. л. настърган пресен джинджифил
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. канела
1 щипка сол
черен пипер, къри и чили на вкус

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват куркума, чили, кориандър, кардамон, канела и къри, налива се зехтинът и се разбърква добре. Пилешките гърди се натриват с ароматната смес и се поръсват с наситнен чесън и настърган джинджифил.

2. Пилешките гърди се поставят върху алуминиево фолио, поръсват се с нарязания наедро лук и се овкусяват със сол и черен пипер.

3. Гърдите се завиват с фолиото и се пекат около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сервират се с гарнитура от задушени на пара броколи.

Пилешки хапки с къри сос

9/2/2009

Списък на необходимите продукти:

500 г пилешко месо
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
2 домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
4-5 стръка пресен магданоз
5-6 с. л. олио
1-2 ч. л. пресен джинджифил
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. канела
счукани люти чушки и сол на вкус
галета за паниране
олио за паниране

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо се нарязва на хапки и се накисва в разбитото яйце.

2. Лукът се нарязва наситно и се запържва 8-10 минути в 5-6 с. л. олио.

3. Добавят се наситнените 1-2 ч. л. джинджифил и 2 скилидки чесън.

4. Получената смес се пюрира в блендер, а в мазнината от пърженето се запичат 1 ч. л. куркума, 1/4 ч. л. канела, 1/2 ч. л. кимион, 1/2 ч. л. смлян кориандър и счукани люти чушки.

5. Пюрираният лук се връща в тигана с подправките.

6. Почистените пресни домати се пюрират в неизмития блендер и също се слагат в тигана.

7. Киселото мляко се слага в купа и се полива с 1 ч. ч. топла вода.

8. Разбърква се и се изсипва в тигана с лука, подправките и доматите.

9. Накиснатото пилешко месо се овалва в галета и се панира.

10. Пилешките хапки се поднасят гарнирани с къри соса

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории