Последни Рецепти
Последни Статии

Три чаши кафе на ден

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Всеизвестно е, че ако се стремите към дълголетие, трябва да се храните здравословно и балансирано и да поддържате редовна физическа активност.

Тайната на дълголетието – Китайски учени доказаха, че продължителността на човешкия живот 25% зависи от генетични фактори и 75% от начина на живот. Следователно с висока вероятност можем да удължим нашия живот.

През февруари 2019 мащабно китайско проучване показва, че ако иска да избегне ненавременна смърт, човек всекидневно трябва да пие определено количество кафе, пише в. “Дейли експрес”.

Кои храни поддържат тялото младо и здраво?

coffee smell pix

Три чаши кафе дневно удължават живота

Въз основа на резултатите от анализ на 21 изследвания, обхванали над 10 млн. души, авторите на настоящото проучване от университета на Чжънчжоу, Китай, са стигнали до извода, че редовната консумация на кафе намалява риска от преждевременна смърт.
Изследователите са установили, че за хората, които рядко пият кафе, както и за тези, които се въздържат от ободрителната напитка, рискът да се споминат по-рано е с 13% по-висок, отколкото за останалите.

За максимална полза от кафето обаче трябва да се пият по три чаши всеки ден, отбелязват китайските специалисти. “Умерената консумация на кафе трябва да залегне в здравословното хранене и начина на живот на хората“, пишат авторите на изследването.

Предишни проучвания свързват умерената консумация на богатото на антиоксиданти кафе с понижен риск от тинитус (шум в ушите) и деменция, припомня изданието.

ПС: Лична история – Да се пие кафе е мода и навик. През студентските години и след това изпивах по няколко кафета, ходеше се на кафе и Старбъкс бе едва ли не социалното място където отиваш с компютъра да поработиш и да общуваш. С годините това вече не е така, имам своите дни без чаша кафе и на кафе заради общуването ходя по-рядко. Замених го с много билков чай.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории