Последни Рецепти
Последни Статии

Лечебни храни

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Всеки от нас е готов да прибегне до различни лекарства, когато не се чувства добре (най-често отиваме на лекар, а след това в аптеката). Знаете ли обаче, че има и съвсем лесни начини да се преборим с болестта, пита Asap Science?

8 лесни лечебни средства, чието действие е научно доказано
Пилешка супа (за душата и тялото) Освен, че е вкусна, една купа пилешка супа има и доказано противовъзпалително действие, тъй като пречи на струпването на клетки на мястото на инфекцията.
Пилешка супа за душата – топла, питателна, ароматна и много вкусна.

Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен
Наистина, Добрата стара ябълка е добър съюзник в борбата срещу болестите.

Едно средно голяма ябълка, изядена с кората, осигурява около 95 калории и 4,4 г, или 17%, от препоръчителната дневна доза фибри. Въглехидратите в една голяма ябълка са около 25 г. Съдържа около 98 IU (МЕ – международни единици) витамин А, важен за зрението, за регулирането на генната експресия, за нормалната функция на имунитета и производството на червени кръвни клетки. Същата ябълка съдържа и около 8,4 мг витамин С, което е над 10% от препоръчителната минимална дневна доза. Витамин С е особено важен за синтеза на колаген – най-разпространения протеин в човешкия организъм, който има разнообразни функции.
Ябълката не е единственият начин да получите доза витамин С; може да го направите с лимони или дори с хапчета. Редовният прием на витамин С намалява значително траенето на настинката, тъй като стимулира имунната система.
apple cherveni

Ако се нуждаете от нещо, което действа незабавно и облекчава симптоми на настинка и респираторни заболявания, пчелният мед е вашият пръв избор.
Известен с противовъзпалителните си свойства, той може да се комбинира с чесън, който също редуцира симптомите на настинка и грип, отстранявайки патогените в организма.
honey apple pix

Ехинацеята пък намалява с 58 процента опасността от настинка и редуцира времетраенето ѝ с около ден и половина.
Echinacea_Prairie_Splendor

И накрая, не пропускайте да се чукнете и с чаша алкохол. Не само за “наздраве”, а защото проучвания показват, че консумацията му в умерени количества подсилва имунната система.

8 Sick Remedies That Actually Work – Scientifically!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории