Адана кебап : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Адана кебап

Добавено в арабска кухня, Ястия с агнешко, Ястия с телешко

Добави към моето меню

Адана кебап
Адана кебап е традиционно ястие от турската кухня. Приготвя се от агнешко месо. Може от телешко или пилешко. Има разлика в подправките. Това е вариант с телешка кайма

Продукти
500 телешка кайма
1 глава лук
2 печени червени пиперки
чер пипер, кимион, на вкус
пресен магданоз
20 г краве масло – твърдо, нарязано на парченца
2-3 скилидки чесън
1 малка люта чушка, нарязана на ситно

Начин на приготвяне
• Кромид лука, скилидките чесън, чушките се нарязват на ситно
• Смесват се с каймата и се добавят подправките и маслото, нарязано на малки парченца. Хубаво се смесва и се слага за 2 часа в хладилника
• Охладената кайма се дели на топчета и се оформя върху шишчетата. Сместа се разпределя по дължината на шишчето, на тънко, защото, ако е дебело може да не се задържи
• Оформените шишчета се слагат отново в хладилника за 30 мин да стегнат
• Пекат се на скара или грил тиган, като се обръщат за да се изпекат равномерно
• Поднасят се със зеленчуци запечени на грил, ориз, сос може да е с кисело мляко, чеснов сос

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории