Пай с ябълки от Елзас : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пай с ябълки от Елзас

Добавено в Десерти, Наши гости, Немска кухня

Добави към моето меню

Пай с ябълки от Елзас
Или пай с цели ябълки

apple pirog

Продукти
8 ябълки (зависи от големината им, изберете средни)
250 г брашно
125 г краве масло
50 г пудра захар
3 с.л. студена вода
3 яйца
100 г захар
125 г сметана (20% масленост)
Настъргана кора от 1 лимон
2 с.л. лимонов сок
1 щипка сол

Начин на приготвяне
• Приготвя се маслено тесто от пресято брашно,пудра захар, нарязано на малки кубчета студено масло, 1 жълтък и 2-3 с.л. студена вода
• Замесва се бързо за да не се разтопи маслото. Слага се в плик и за 1 час в хладилника
• След това тестото се разточва на блат малко по-голям от диаметъра на формата за печене (26-28 см диаметър) и се поставя във формата като се оформя борд
• Ябълките се разрязват на половинки и се почистват от семената. По повърхността се правят разрези, които се намазват с лимонов сок. Подреждат се върху тестото
• Приготвя се крема като се разбиват яйцата, захар, сметаната и настърганата лимонова кора
• С крема се заливат ябълките
• Пече се на средна фурна на 190 градуса около 30 мин. кремът трябва да стегне

Шоколадовият кекс с цели круши е любим. Паят с цели ябълки е красив и ефектен. Поднася се като се реже, така че да за всяко парче да има половинка ябълка. Все рецепти от немската кухня са като идея.

Рецептата е на tanyakasko

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории