Багети “Житен клас” : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Багети “Житен клас”

Добавено в Френска кухня, Хляб, питки

Добави към моето меню

Багети “Житен клас”
Домашните багети са нещо вкусно. С тях и постно ястие поднесено е много вкусно и само с масло поднесени са вкусни. Рецептата е от френската кухня Baguettes Épi de Blé. Рецепта за багети във форма на житен клас, не една, а две или три по тази рецепта

Продукти
400 мл. Прясно мляко,
20 г (половин кубче мая)
1 ч.л. захар и
1 /2 ч.л. сол,
2 яйца (единият жълтък се отделя за намазване),
3 с.л. олио,
брашно около 700 г
за намазване:
1 жълтък,
2 с.л. олио,
2 с.л. прясно мляко

zhiten klas
снимка Боряна Тренева – вариант на багетите с плънка с масло и сирене, преди да се оформи багетата се разточва и се слага плънката, след което се навива на руло

Начин на приготвяне
• Замесва си меко тесто от шупналата мая, прясно мляко
• Разделя се на две или три равни части и се оставят да втасат около 20 мин
• Оформяме като багета
• Реже се с ножица или остър нож, но не до края, а на около ¾. Една част се завива наляво, следващата надясно и така до края на багетата
• Оставяме багетите да втасат около 40 мин, до удвояване на обема
• Намазваме с разбит жълтък
• Пече се на 180 градуса, като тавата се поставя малко по-нагоре във фурната

Baguettes  Épi de Blé
А това е една много изкусителна снимка на Багети “Житен клас” Baguettes Épi de Blé

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории