Последни Рецепти
Последни Статии

Популяризират България като дестинация за кулинарен туризъм

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Популяризират България като дестинация за винен и кулинарен туризъм
12 нови дестинации за винен и кулинарен туризъм

България стартира кампания за популяризиране на винения и кулинарния туризъм. Целта е утвърждаване на България като дестинация за четири сезона.
Проектът “Сподели България” съвместна инициатива на Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите, представиха на 23 октомври 2017 г. министрите Николина Ангелкова и Румен Порожанов. Проектът включва разработване и популяризиране на 12 нови туристически дестинации за винен и кулинарен туризъм в България.

apollowine 2

Проектът обединява усилията на 50 общини и обхваща 100 туристически обекта. Включва разработване и популяризиране на 12 нови туристически дестинации за винен и кулинарен туризъм в България. Те ще показват уникалните места в страната с харaктeрните вина и храни за всеки регион – от Банската капама до сладкото от рози в Казанлъшкия край.

Идеята за проекта „Сподели България“ се базира на опита с културно-историческите дестинации. Така министерствата на туризма и на земеделието, храните и горите стартирали настоящата инициатива преди два месеца, като целта е 12-те примерни дестинации да бъдат надградени.
Това ще се случи в рамките на обсъждане, което се очаква да бъде финализирано до средата на 2018 година

“Целта е по този начин да привлечем вниманието към вътрешността на страната. Знаете, че основно туризмът се концентрира по Черноморието и делът на морския туризъм е 70 на сто. Зимният туризъм набира сила. За нас е важно да насочим вниманието към това да представим България като дестинация за четири сезона”, каза министър Ангелкова.

apollowine 1

Проектът обединява усилията на 50 общини, обясни министърът на земеделието Румен Порожанов. Важно е местните общности да имат своята активност, подчерта той. Ако трябва, ще направим срещи регион по регион, за да може да се комуникира, допълни министър Румен Порожанов.

За първите 8 месеца на 2017 г.страната ни отчита 6,5 млн. чуждестранни туристи, като ръстът спрямо същия период на миналата година е близо 8%.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории