Последни Рецепти
Последни Статии

Бирата е полезна за здравето

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Учени от 15 европейски държави, САЩ, Мексико, Нова Зеландия и Канада се обединиха, че бирата се отразява добре на здравето по време на 8-ия европейски симпозиум „Бира и здраве“, организиран в Брюксел на 20 април, съобщиха от маркетингова агенция Ноубокс, предаде БТА.

На конгреса са били изнесени данни от изследвания, които доказват, че има връзка между понижаването на риска от смъртоносни заболявания на лица в зряла възраст и разумната, умерена консумация на бира.
woman beer pix
Учени от 19 държави: Бирата е полезна за здравето

„Проучванията ни показаха, че бирата има положително място в активния живот на съвременния европеец, ако се консумира в умерени количества. Проведените през последните години изследвания със 7447 пациенти за пореден път сочат, че умерената консумация на пиво намалява риска от затлъстяване, атеросклероза, кардиологични и съдови заболявания“, твърди проф. Рамон Еструх, автор на доклада „Бирата във фокуса на вниманието“ и ръководител на десетки изследвания върху здравето и алкохола, осъществени от Медицинския университет на Барселона.

Специално внимание било обърнато на хидратиращото действие на нискоалкохолните и безалкохолни бири. Темата за рехидратация с пиво и ползите специално от бирите с 0 до 2% алкохолно съдържание беше представена от американския професор д-р Роналд Магхан.

Резултатите от провежданите вече 10 години изследвания от неговия екип показват, че безалкохолните и нискоалкохолни бири нямат диуретичен ефект, което ги прави особено подходящи за хидратация след спорт или тежки физически натоварвания.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории