Последни Рецепти
Последни Статии

Бобови храни за здраво сърце

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Яжте бобови храни за здраво сърце
Те са евтини, вкусни, може да се приготвят много рецепти с тях. Те са източник на растителен протеини, богати на фибри и магнезий. И вкусни!

Боб, грах, леща, соя, нахут… за бобовите кутури не трябва да се сещаме само по време на пости, а да ги включваме редовно, поне два пъти в седмицата в храненето си, защото са полезни. Това е достъпна храна, която може да се проготвя по много начини.

Бобовите култури помагат за отслабване, за здраве и стройна фигура

beans pix 1
Американски учени препоръчват да ядем повече бобови храни, за да укрепим сърцето си, дори и да е здраво.

Бобовите храни съдържат много протеини и фибри. Учените от университета на Колорадо потвърдиха, че когато те изобилстват в храната ни, нивата на холестерол в кръвта намалява.

Учените изследвали влиянието на бобовите храни върху сърдечносъдовата система с помощта на мишки, страдащи от затлъстяване. Те били подложени на „бобова диета“, която снижила нивото на холестерола им и значително подобрила състоянието на сърдечносъдовата им система

beans pix

Бобовите култури понижават холестерол
В изследването с хора участвали доброволци с диабет тип 2. Оказало се, че бобовите храни защитават организма от вредното действие на свободните радикали и намаляват увреждането на тъканите, свързано с преокисляване на мазнините. Това се отразява положително на състоянието на сърцето.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории