Кейк Дунавски вълни : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Кейк Дунавски вълни

Добавено в Десерти, Унгарска кухня

Добави към моето меню

Кейк Дунавски вълни
рецептата е от унгарската кухня – кейк с ябълки, красив в разрез, меко тесто и нежен крем

време за приготвяне 20 мин + 40 мин за печене

cake dunavski vylni

Продукти
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
150 г масло
1 бакпулвер (10 г)
2 с.л. какао
2 с.л. прясно мляко
4 ябълки

кекс дунавски вълни

Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват със захарта
• Добавя се брашното пресято с бакпулвера, разтопеното масло, мляко и се разбърква
• Сместа се разделя на две части, като към едната част се прибавя какао
• Във форма за печене се разпределя бялата част, а отгоре тази с какао
• Ябълките се нарязват на парчета и се подреждат върху тестото
• Пече се на средна фурна на 190 градуса, около 35-40 мин, проверява се с клечка за зъби да излиза суха.
За да се изпълни рецептата до край сладкишът, след като е изстинал, се залива с крем. Кремът може да бъде този, който ви харесва.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории