Последни Рецепти
Последни Статии

Дефиле „Вино и гурме“

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Дефиле „Вино и гурме“
Къде: Пловдив
Кога: 5-5 май 2018 г.

defile vino i gurme

За четвърта година в събота и неделя Пловдив е домакин на Дефилето „Вино и гурме“, най – популярното по рода си събитие в България. Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 05.05.2018 от 12:00 ч. в сърцето на Стария град – в заведение „Конюшните“, съпроводено от богатата музикална програма на Духов оркестър – Пловдив.

През 2017г. в събитието се включиха 31 участника – 19 винарски изби и 12 водещи кулинари и бе посетено от над 7 хиляди пловдивчани и гости на града.

През 2018 г. дефилето „Вино и гурме“ ще събере в Стария град на 5 и 6 май – 31 български участници – винопроизводители и шеф-готвачи.

Дегустатициите са в двата дни от 12 до 19 часа. Срещите с винопроизводителите и готвачите ще се провеждат в девет от емблематичните къщи на Стария Пловдив. Организатори на събитието са община Пловдив и Съвета по туризъм. Ще има и игри с въпроси за всички посетители с награди от участниците.

Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 19:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории