Последни Рецепти
Последни Статии

Ден на пшеницата

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Ден на пшеницата
Къде: село Крояч
Кога: 12 юни 2018

zhito pix 2

За 22-ра поредна година там се проведе Денят на пшеницата в село Крояч. Бяха представени различни сортове пшеница, ечемик, рапица и нахут – българска и чуждестранна селекция. Бяха представени повече от 50 сорта пшеница и ечемик.
Присъстваха представители на Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево, представители на фирми, на община Лозница и областната дирекция “Земеделие” в Разград.

zhito pix 3

Българските сортове пшеница са предпочитани заради продуктивността си и по-доброто си качество. Това заяви проф. Иван Панайотов – селекционер от близо 50 години. Той е автор на част от сортовете на Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево:

“Годни за производство на хляб. Не с добавки на химикали, избелители, набухватели и т.н., които имат много отрицателно влияние върху човешкия организъм и изобщо върху организмите. Но си заслужава да се използват само те за хлебопроизводство. Но е налице липса на държавна политика, особено в Министерство на земеделието. Никакво внимание и никакъв контрол не се осъществява на храни и т.н. Вземат си големите заплати и толкова, нищо не ги интересува.”

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории