Последни Рецепти
Последни Статии

Детокс след празниците със сладки картофи

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Батати, патати или сладки картофи – под това име може да ги срещнем. Предлагат се в големите магазини и заеха мястото си в кухнята ни (независимо, че цената им като за зеленчук е висока)
Рецепти с батати

batat-sweet-potato-pix-1

Детокс след празниците със сладки картофи
Японски учени препоръчват след преяждането по празниците да направим дезинтоксикация на организма с помощта на сладки картофи, пише в. „Дейли мирър“.
За целта е нужно да сварим няколко от тях и да изпием водата. Тя спомага за прочистването ни от токсини и значително намалява апетита ни.
Сладките картофи са диетичен зеленчук
Учените направили експерименти с мишки, като ги захранили с бульона от варени сладки картофи. В него се съдържали пептиди, които остават във водата след сваряването. Именно те потискали апетита при гризачите, след като в продължение на 4 седмици били поставени на хранителен режим с много високо съдържание на мазнини.
В същото време те получавали и от пептидите от сладките картофи. В края на експеримента опитните животни се оказали със значително по-ниско тегло. Нивата на лошия холестерол в кръвта им също били с ниски показатели. Молекулите на мазнините били ликвидирани от пептидите, пише изданието.
Детокс диета
Ползата от детоксикацията

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории