Последни Рецепти
Последни Статии

Кога да измерваме теглото си при диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Искате ли да отслабнете, качвайте се на кантара в определен ден от седмицата.
Много от нас са на диета. Искаме да постигаме резултати. И да са видими. Улисани в постигането на тази цел се качваме на кантара всеки ден, дори по няколко пъти на ден. Това, което се дава като препоръка е да се качваме един ден в седмицата, по едно също време и в едно и с едно и също облекло. Знаете ли, че диетолозите дори препоръчват това да се случва в определен ден от седмицата.
5 правила за отслабване

dieta kantar

При диета се теглете в сряда
И така когато сте на диета за отслабване, трябва да се качвате веднъж седмично на кантара. И то, в точно определен ден – сряда. До този любопитен извод достигнаха учени от финландския Tempere University of Technology.
Тегленето точно в сряда помага да се редуцира най-голям обем от излишните килограми. Сряда е най-добрият ден за извършване на измерването, защото в този ден теглото е най-малко податливо на изменения и това осигурява максимална точност на данните, твърдят финландските учени.
По правило, хората тежат най-много през почивните дни, след което постепенно горят повече калории и мазнини през работните дни. Теглото им в събота и неделя зависи най-вече от това какви продукти, закуски и сладости похапват почивните дни. Затова и ако се качват на кантара в някой от почивните дни, или непосредствено след тях, виждат показатели, които ги стряскат и си поставят по-високи цели, което затруднява борбата с излишните килограми.
В сряда обаче везните дават най-точна информация, затова и се препоръчва да се създаде траен навик за измерване на теглото в този ден, тъй като това позволява да се следи не само ефективността на диетата, но и задържането на резултата от нея. Изследователите също така са установили, че всички, които се опитват да отслабнат, без да мерят теглото си повече от две седмици поред, започват да качват килограми. Редовното претегляне им помага да се придържат към нужния им режим на хранене, тъй като кантарът постоянно им напомня към какви цели се стремят.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории