Последни Рецепти
Последни Статии

Дионисиеви дни в Созопол

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Винен фестивал Дионисиеви дни
Къде: Созопол
Кога: 19 до 21 юли 2018

Дионисиеви дни в Созопол

В средата на лятото 19 до 21 юли 2018 – четвъртък, петък и събота – в Стария Созопол ще се проведе първият Винен фестивал Дионисиеви дни. Събитието е част от културната програма посветена на празника на града Света Марина.

Програмата на морския вино-фестивал включва дегустации на български и вносни вина, бал на винаря в Замъка до село Равадиново – Влюбен във вятъра (World Best Destination), панорамна разходка с увеселителен кораб в Созополския залив. Част от събитието са и две изложби: Виното в античността в Археологическия музей и Вино и обичай в Приморска Странджа в Етнографския музей.

Виненият фестивал е възможност за компании свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки, както и фирми от хранителната промишленост и леката промишленост, да представят своите продукти пред многобройните туристи на град Созопол. Своето място във фестивала ще намерят и производители на био вина и еко храни. Освен българските вина, публиката ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания и Франция.

Дионисиевите дни се провеждат с активното участие на община Созопол и под патронажа на кмета г-н Панайот Рейзи.

За повече информация – ФБ страница на събитието: https://web.facebook.com/events/1780668255323780/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории