Последни Рецепти
Последни Статии

Еко фест Садово

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Еко фест Садово
Къде: Садово
Кога: 24- 26 май 2018 г.

На 23 май Садово бе домакин на традиционния Празник на фъстъка. А за празника на българската култура и просвета е второто издание на Еко фестивала в Садово пред общината.

eko-fest-sadovo

Шеф Росен Чакъров показа на децата и техните родители как да готвят здравословно
и да приготвят вкусни и здравословни ястия от сезонни български плодове и зеленчуци. Кулинарната работилница бе пред сградата на общината. Там се провежда и Фестивала на еко- и биопроизводителите и арттворците.

Акцент на фестивала са безплатните детски работилнички, наречени „Децата – цветовете на дъгата“. „Идеята на нашите творчески занимания на открито е да насочим вниманието на малчуганите и техните родители към природата. Затова и всички дейности, посветени на малките, са под лъчите на слънцето, сред зеленината и пролетното изобилие“, каза Нели Дакова, организатор на фестивала.

Децата ще научат за пътя на хляба от нивата до трапезата, ще разберат за лечебните свойства на българските билки, като ще изработват торбички с ароматни лечебни растения. Всяко дете може да прояви и творческите си умения и да рисува с пръсти, четки и бои, както и да усвои мокра техника за рисуване върху картон.

Сирене от слънчоглед и овесени бургери на екофестивал в Садово
Изложителите във Фестивала на еко- и биопроизводителите и арттворците ще предложат на посетителите свежи и преработени екологично чисти подове и зеленчуци, здравословни храни, творения на многобройни майстори и артисти.
Във второто издание на фестивала участват множество производители на вегански и вегетариански храни и напитки, които ще изненадат гостите с продукти като веганска луканка, сирене от слънчоглед и овесени бургери.

Фестивалът през 2017 г. събра близо 40 изложители, обединени около натуралното, родното и традиционното.
Еко фестът продължава до събота, когато инструкторът Мариана Тодорова ще занимава децата с йога на поляната. Входът за фестивала е свободен.

Повече подробности за фестивала можете да намерите на страницата във Facebook:
Фестивал „Еко, Био Производители и Арт Творци Садово: 24, 25 и 26 май 2018“
https://www.facebook.com/festival.eco.bio.proizvoditeli.i.art.tvorci/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории