Последни Рецепти
Последни Статии

Фестивал на фермерските пазари

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Фестивал на фермерските пазари
14-18 октомври 2015 г. в София

Около 50 земеделски производители от цялата страна ще се включат във Втория фестивал на фермерските пазари.
Фестивалът тази година ще бъде по-различен от миналогодишния формат, когато единствено паркът „Заимов“ бе домакин на земеделските производители. Трите фермерските тържища в София, които се организират – на пазарите „Иван Вазов“, „Римската стена“ и в „Младост“ 1 ще бъдат част от изданието.
Посетителите ще могат да си закупят свежа и разнообразна сезонна продукция както от традиционно присъстващите производители в сряда, петък и събота в столицата, така и от такива, които участват в пазарите в 8-те града, където националната мрежа „Хранкооп“ работи.

fermerski pazar fest 2015

Програма
14 октомври, сряда, Фермерски пазар Иван Вазов от 16 до 20 часа.
15 октомври, четвъртък, Garden to Business форум в „Градина за дружба“ (Urban Farming – Sofia), където си дават среща малки местни производители с бизнес партньори от София.
16 октомври, петък, Фермерски пазар Младост 1, от 16 до 20 часа.
17 октомври, събота, Фермерски пазар Римската стена от 11 до 15 часа.
18 октомври,неделя, в парк Заимов от 11 до 19 часа Национален фермерски пазар – едно по-мащабно, весело и вкусно преживяване
В програмата има кулинарни демонстрации, дегустации и работилници, обучение за стартиращи малки местни фермери и производители на храни, арт зона и фото изложба.
На 18-ти октомври в парк Заимов темите са за това как и защо се правят фермерските пазари, предизвикателствата пред градското земеделие, за достъпът до местно произведена храна в големите градове.

Самата аз лично имам въпроси, например като собственик на няколко кошера и градина високо в планината в която растат горски плодове е какво и как да правя с това, което е в повече. С няколко буркана мед, с домашно приготвено сладко или сироп от къпини, малини, френско грозде, касис, боровинки… Когато полагаш грижи за кошерите или за храстите имаш мед и плодове в повече. За теб са в повече, а има хора, които търсят откъде и как да си купят точно тези продукти. Фермерският пазар ли е мястото за тази среща или трябва да си търси друга, по-жизнена и работеща?

Фест на фермерските пазари в София 2014 г.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized