Последни Рецепти
Последни Статии

Фудтех 2018

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Фудтех 2018
Къде: Пловдив, Международен панаир
Кога: 21 до 25 февруари 2018 г.

foodtech plovdiv

Традиционни храни, фини деликатеси и възможности за фюжън кухня ще представят участниците в изложбата Фудтех 2018, сравнително нов, но амбициозен и вече наложил се форум на хранителната индустрия в България. Той ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив заедно с Винария 2018.

Очаква се Фудтех 2018 да се превърне в празник на креативната кухня, тъй като ще покаже богат спектър продукти от различни видове и региони. Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни.

Сред акцентите на изложението са сиренето и кашкавалът от магарешко мляко. Самото мляко, както и продуктите от него, са изключително здравословни и помагат при редица заболявания, обясниха изложителите от фирма Мар-Ив 2016. Продуктите идват от ферма в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно, за да се гарантира високото качество на млякото и месото.

Друг продукт на фокус е телешко месо клас Премиум. На специално барбекю шоу ще се пекат на скара различни видове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото телешко от порода блек ангъс, както и спецификите в неговото производство и обработка.

Тази година повече производителите на млечни продукти ще се състезават не само в асортимента, но и в гаранциите за качество. Те идват от затворения цикъл, който използват водещите имена в бранша и който позволява да се прилага стриктен контрол от фермата до магазина.

По-широко присъствие във Фудтех сега имат консервите, билките и подправките, био- и екохраните. Голямо е разнообразието от месни, сладкарски, захарни и тестени изделия.
Изискани акценти внася гурме салонът. Фермерски пазар ще допълва вкусната палитра с яйца от пъдпъдък, сладка и сиропи от биоплодове, сушени плодове и зеленчуци, ядки, продукти от овче, биволско, козе и краве мляко, различни видове чай, хляб с квас.

При консервите вече се налага гурме линията. Посетителите ще тестват специалитети, създадени съвместно от професионални готвачи и баби, пастети от маслини, билки, чушки, патладжани, готови ястия от зеленчуци.

На Фудтех 2018 се откроява и биотенденцията. Няколко фирми ще демонстрират екологично чисти храни и консумативи тях.

Изложбата е разположена в Града на виното и деликатесите, където се представят също вина и алкохолни напитки.

Съществена част от Фудтех 2018 е и панорамата на иновативни технологии, техника, материали и опаковки за хранителната промишленост. Тенденцията е при преработката на суровините да се постигат максимална чистота и запазване на типичните свойства.

Международната изложба Фудтех отново се организира паралелно с Вкусове от Италия, престижните прояви Агра и БиоАгра – за селско стопанство, Винария – за лозарство и винарство, Апи България – за пчеларство, Дибла – идеи и продукти за интериора, която е новата концепция на Хорека Пловдив за оборудване за ресторанти, заведения и хотели. Очакват се над 45 000 посетители от България и Европа.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории