Последни Рецепти
Последни Статии

За тънка талия гответе с бира

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Рецепти с бира има много – от хляб, който е замесен с бира, през различни рецепти за печено месо до десерти от дребни сладки до кекс с бира и маково семе (любим)
%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%b8%d1%88-%d1%81-%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%b8-%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0
Сладкиш с маково семе и бира

За тънка талия гответе с бира
Но може ли да заменим олиото в рецептите с бира. Тук не е като с кекса с майонеза в който качествената майонеза заменя яйцата и олиото. Но си заслужава да опитаме, защото 1 с.л. бира съдържа само 75 калории, а лъжица олио – 120 калории.
Статия в „Дейли мейл“ цитира съвет на американската специалистка по здравословно хранене Тоби Амидор. Тя ни препоръчва да задушаваме месото в тъмна бира, което му придава прекрасен аромат. Подобни ястия ще се окажат много по-здравословна алтернатива на месните продукти, приготвени с олио.

beer-pix

Амидор изтъква, че при готвенето в процеса на термична обработка храните губят своите витамини и минерали. Но при използването на пиво, те се запазват, тъй като алкохолът, съдържащ се в кехлибарената течност, пръв се изпарява.
Може спокойно да се прибави тъмно пиво и към шоколадената торта. Тя става много по-изкусителна и по-лека откъм калории. В бирата се съдържат големи количества витамин B, магнезий, фосфор и селен, които са от ключово значение за доброто ни здраве.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории