Последни Рецепти
Последни Статии

Хапка здраве

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Какво: Хапка здраве
Къде: град Русе
Кога: 19 май 2018 г.

С “Хапка здраве” в Русе отбелязват Европейския ден за борба със затлъстяването

Hapka zdrave ruse 1

Събитията в Русе, посветени на световния ден за борба със затлъстяването включва места, където децата могат сами да направят здравословни закуски, за да се уверят, че могат лесно да се хранят здравословно. Здравето и храната вървят ръка за ръка, а здравословната храна не е непременно скъпа. Здравословните навици се изграждат в семейството.

На централния площад в Русе и в двора на болница „Канев” родители и деца опитаха разнообразна здравословна храна.

На специални щандове приготвиха здравословна и вкусна храна, а лекари разясниха какви са правилата за правилно хранене. На място желаещите можаха да проверят нивата на кръвната си захар, кръвното си налягане и да се научат как ефективно да дезинфекцират ръцете си.

Имаха възможност да си направят профилактични изследвания безплатно, а също да участват в интересни семинари и игри, посветени на здравословното хранене.

hapka zdrave ruse 2

Поканата от екипа на Университетската болница бе: “Да дойдат и да опитат нещо здравословно, вкусно. Включително и да видят по какъв начин в свободното си време могат и да се раздвижат, защото движението също е част от превенцията срещу затлъстяването”.

Тъй като най-сериозният проблем е затлъстяването на децата, специалисти показаха какво трябва да съдържа менюто на различните възрастови групи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории