Последни Рецепти
Последни Статии

Хлябът, който ни свързва

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Какво: Празник на хляба “Хлябът, който ни свързва”
Къде: град Добрич
Кога: 19 май 2018 г.
Празник на хляба се проведе на 19 май в Добрич. Спасовден, който през 2018 г. е на 17 май се празнува като Ден на хлебаря.

Хлябът, който ни свързва 1
Експериментални работилници ще отворят врати и ще представят културното наследство и традициите в Добруджа, позната като Земя на хляба, от древността до наши дни. Ще има изложение на хляб и хлебни изделия с участието на местни фирми производителки на хляб.

Проектът “Хлябът, който ни свързва” се реализира с подкрепата на Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предвижда богата празнична програма.

През целия ден се организират експериментални работилници, разположени на централния площад в Добрич, които представят мястото и функцията на хляба през различните епохи.
До всяка от тях ще бъде поставена отделна шатра, където децата ще могат да изработват различни неща, споделя Надежда Иванова от Регионалния исторически музей.
“Надявам се да дойдат много деца, като нашата цел е да образоваме чрез този проект. Дори и нещо мъничко да научат, то това за нас ще е голямо постижение.”

Хлябът, който ни свързва 2

В Музея децата ще могат да се забавляват на организирания куест-тур с награди, а от 17.00 часа предстои флашмоб “Заедно да замесим”, а празничната програма ще завърши с музикално-танцовия спектакъл “Приказка за хляба”, пише БНР.

Хлябът, който ни свързва 3

снимки: Добрич утре http://www.dobrich.utre.bg

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории