Последни Рецепти
Последни Статии

Храната – път към здравето

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

“Храната – път към здравето”
– тема с продължение през 2018 г.

Това е наименованието на Дискусионен клуб, който ще бъде реализиран по време на Българското европредседателство (януари – юни 2018) от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, със съдействието на всички останали хранителни браншове.
Срещата ще е по време на Пловдивския панаир, а в дискусиите, освен производители, ще вземат участие известни диетолози, които да обяснят защо храната е в основата на здравето ни, от което зависи всичко, включително успехът ни.
За хляба, от когото никой не е по-голям. За Закона за храните, който предстои да бъде приет и чието второ четене не се случва вече 3 години. За ДДС върху храните и с колко би могла да поевтинее трапезата ни.

zakuska pix

„Храната – път към здравето“На 12 ноември 2015 г. стартира национална кампания за превенция под мотото „Храната път към здравето”. Стартът беше даден по време на конференцията „Знанието е първата крачка към здравословното хранене“.

Знанието е първата крачка към здравословното хранене. Всяка домакиня трябва да знае какво поднася на трапезата. Задачата става все по-трудна- информация за „добрите“ и „лошите“ храни, за полезните и вредните съставки в продуктите залива отвсякъде потребителя.

zelenchuci btg 12

Здравословното, балансирано хранене е в основата на живота, който носи щастие и е изпълнен с прекрасни емоции. Темата е много популярна. Информация много (често дублирана, често на границата на недостоверност, почти fake news) Трудно е да се ориентираме при избора на хранителни продукти. В същото време зачестяват болести като затлъстяване, хипертония, ранен диабет…

Първата крачка по този път е знанието. Изборът и възможността да можеш да купиш качествена храна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории