Последни Рецепти
Последни Статии

Храни за по-гъста коса

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Ако страдате от загуба на коса или цъфтеж, вашият начин на хранене вероятно е от ключово значение за предотвратяване на този проблем. Това е тревожно състояние не само за жените, но и за мъжете, което води до допълнителни притеснения. Яжте храни с антиоксидантни флавоноиди за укрепване на космените фоликули, богатите на желязо храни за стимулиране на червените кръвни клетки и богатите на протеини и силициев диоксид храни, за да се стимулира растежа на косата и здравата коса. foodpanda, подбра най-полезните храни за гъста коса.

Хранене за хубава и здрава коса

hair pix 2
Храни за по-гъста коса

Тиквени семки. Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане и подобрява имунитета, като от своя страна насърчава растежа на косата.

Ленено семе. Високото съдържание на омега-3, помага да се подхранва косата и да я предпазва от изсушаване.

Яйца. Помагат да се увеличи производството на колаген.

Манго. Този колоритен плод осигурява минералния силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа й.

Соя. Храните, получени от соя, като соеви зърна и темпе, се смята, че възпрепятстват образуването на хормон, наречен дихидротестостерон, чийто дисбаланс допринася за загубата на коса.

Кафяви морски водорасли. Желязото във водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки. L-лизинът улеснява абсорбцията на желязо, а дефицитът и при двата може да повлияе на загубата на коса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории