Последни Рецепти
Последни Статии

Храните ли се достатъчно

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Гладуването е също толкова лошо, колкото преяждането. Нашето тяло се нуждае от гориво, от храна, за да функционира правилно.

През пролетта на 2018 г. има една реклама по автобусите на един конкретен продукт, която гласи – Не си ти, когато си гладен – вярна е.

hungry pix birds

Живеем в такова време, че се обръща по-голямо внимание на преяждането, отколкото на недохранването. Тялото ни обаче има редица начини да сигнализира, че нещо в храненето ни не е наред, че не получава достатъчно храна. Например, ако постоянно ни е студено, ако действаме забавено, ако настроението ни се е влошило и т.н., това са все признаци, които ни говорят, че в диетата ни има проблем. Има недостиг на хранителни вещества. Организмът ни минава в защитен режим, но този фин механизъм може лесно да се повреди, ако липсват необходимите вещества за функционирането му.

Редакторите на Insider споделят няколко признака, по които да си дадем ясна сметка, че не се храним достатъчно:
– Чувстваме се преуморени

– Постоянно ни е студено

– Настроението ни е лошо

– Стомахът ни къркори

– Не се чувстваме добре

– При жените може цикълът да закъснява или дори да спре при по-тежки случаи

– Ако сте се подложили на диета може да забележите, че в един момент спирате да отслабвате, защото тялото се стреми да съхрани калориите

– Кафето ни създава стомашни проблеми.

И има още нещо, колкото повече огладняваме, толкова повече мислим за храна и при първа възможност може да се нахвърлим върху храна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории