Ягодов чийзкейк : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Ягодов чийзкейк

Добавено в Сладкиши, Ягоди

Добави към моето меню

Ягодов чийзкейк
рецепта с ягоди, сметана и бисквитки

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.

Ягодов чийзкейк 2

за блата:
150-200 г обикновени бисквити (1 пакет)
125 г краве масло (маргарин)
1/2 ч.ч. лешници (или орехи)
5 с.л. захар

за крема:
500 г ягоди
200 г сирене “Крема” или извара
300 мл течна сметана (разбита сладкарска мсетана)
1 ч. ч. пудра захар
кората от 1 лимон

за пюрето от киви:
1 киви
2 с. л. пудра захар

Бисквитите се смилат в блендер, след това се добавя кравето масло и отново се смила. ако нямате блендер начукайте бисквитите. Кивито се обелва, нарязва се и се смила в блендер заедно с пудрата захар за пюрето.

Сиренето “Крема” или изварата се слага в купа, сипва се 1 ч. ч. пудра захар и се разбиват с миксер.

Отделно се разбива сметаната. Добавя се настърганата кора на един лимон и всичко се смесва със сиренето “Крема” и се прибавят нарязаните на кубчета ягоди.

В основата ма форма за торта (може да сложите и фолио) се слага от бисквитeния блат и пръстенът се запълва до горе с крема. В основата на десерта и върху крема се сипва от пюрето от киви, след което пръстенът внимателно се изважда. Така от разбитото пюре от киви зелено на цявт се получава злена украса

Десертът се украсява с парченца ягоди и се поднася.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории