Последни Рецепти
Последни Статии

Как да влезем във форма след празниците

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Ако сте прекалили с храната по празниците, вероятно мислите за крайни мерки, чрез който да се справите с натрупаните килограми. Това обаче е най-неправилното решение.
Зимата и студеното време не е подходящо време за диети и детокс.
Но зимата е подходящо време за спорт и балансирано хранене. Просто, студът не трябва да е оправдание.

Това са няколко здравословни съвета, как да се върнем към нормалния ритъм на живот и доброто физическо състояние.

diet apple egg pix
Как да влезем във форма след празниците

Пийте повече вода и чай
Моят ден започва с билков чай (през деня мога да изпия и повече от 2 л билков чай без захар, с малко мед и лимон – различни комбинации на билки, понякока и зелен чай) Всеки ден чай, 2 ябълки и няколко мандарини – държат настинки и лекарства далеч от мен.
Водата спомага за оптимална работа на метаболизма и ограничава апетита. Освен това ви кара да се чувствате и по-бодри. Консумирането на повече вода промива излишния натрий, обновява клетките и прави кожата ви по-свежа.
tea citrusi ginger zima pix 450

Хранете се по график
Всеки ден закусвайте. Не пропускайте закуската. Важното е да ви харесва, може да бъде купичка домашно мюсли, 2 яйца с малко сирене на омлет, сандвич с ръжен хляб, сирена и кълнове… Закуската зависи в това в колко часа сте станали, но и никога тя не трябва да е първото нещо за деня. След като станете се усмихнте, оправете леглото, направете 15-20 ми упражнения, и тогава. Ако имате деца, трябва да се става преди тях, за да имате малко лично време за вас. Важно е да започнете деня си със здравословно хранене и след това да хапвате по малко през 3-5 часа. Така ще засилите метаболизма, ще регулирате нивата на кръвната захар и инсулина и ще намалите апетита си.
Ако се храните рядко и по различно време тялото ви да преминава в защитен режим и да изгаря по-малко калории, което означава, че има по-голяма вероятност да натрупате телесни мазнини.

По-малко въглехидрати
Не ограничавайте въглехидратите, а ги намалете. През деня хапвайте зеленчуци, пълнозърнести храни и парченце черен шоколад. Хранете се цветно, вкусно, според сезона, балансирано.

winter fruits pix 1

Движение
Движението, физическата активност ни кара да се чувстваме по-добре, да бъдем по-здрави, в по-добра форма и с по-добро самочувствие. Може да започнете деня си с 20 мин йога, а вечерта да завършите с танци в собствената си стая. Важното е физическата активност да ви доставя и удоволствие.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории