Последни Рецепти
Последни Статии

Какво да похапват мъжете през зимата

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Мъжете от Марс, Жените от Венера. Различно сме устроени и има разлика във вкусовете и се нуждаем от специални храни, за да се чувстваме здрави и в разположение на духа и тялото. Доказано, мъжете се нуждаят от повече протеини и мазнини, за да бъдат по-силни, активни и да намаляват посещението при лекари.

men eating pix

Какво трябва да похапват мъжете през зимата

Foodpanda подбра най-подходящите храни за силния пол през зимния сезон. Изброените храни може да ви предпазят от високо кръвно налягане, инсулт, висок холестерол и сърдечни заболявания.
1. Дива сьомга (препоръката за 2 порции мазана риба на седмица е позната и в сила и през зимата) Всички омега 3 мастни киселини помагат за намаляване на триглицеридите и предпазват от сърдечно-съдови заболявания.
2. Бобови растения (боб, леща, грах, нахут)Те са свободни от нездравословни мазнини и намаляват нездравословния холестерол в кръвта. И богати на протеини.
3. Гъби Съдържат малко калории и са добър източник на калий – вещество, което може да помогне за намаляване на кръвното налягане и компенсиране на негативните ефекти от излишния натрий.
4. Картофи Много добър източник на калий, който подобрява кръвообращението и поддържа притока кръв. Те повишават либидото.
5. Яйца Само едно яйце на ден е достатъчно, заради съдържанието на 15% рибофлавин (Витамин В2). Едно от веществата, които преобразуват храната в енергия.
6. Извара Живите култури в нея помагат за абсорбирането на всички хранителни вещества, от които се нуждаем.
7. Месо Свинското крехко месо всъщност изобщо не е толкова вредно, колкото лекарите обясняваха доскоро. Веднъж седмично е полезно да го консумираме

men pix 8

Сред най-полезните храни за мъжкото здраве са бананите, тлъстата риба, броколи, стридите, червеното месо, авокадото и пълнозърнестите храни.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории