Последни Рецепти
Последни Статии

Какво да не правим на празен стомах

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Знаете изрази като „Гладна мечка хоро не играе“ или „Гладни очи не заспиват”. Въпреки че сме заобиколени от множество магазини, ресторанти, фаст фууд, храната е на един клик разстояние през нашите телефони и лаптопи, ние често нямаме време да се храним. Чувството на глад и празен стомах е неприятно и понякога ни пречи на нормалното всекидневие и сън. За да се чувствате добре, когато сте гладни има някои неща, които трябва да избягваме, обобщава от foodpanda.

apple bademi shokolad pix
Една ябълка, шепа бадеми или парче шоколад са винаги до нас и може да хапнем нещо полезно и вкусно

1. Пиене на чай и кафе. Всеки втори приема сутрин на гладно тези напитки. Пиенето на кафе на гладно увеличава киселинността, което води до стомашно разстройство и дискомфорт през целия ден. Приемането на чай на гладно може да потисне секрецията на стомашен сок.

2. Приемане на хапчета. Въпреки че, някои лекарства се пият на гладно, за повечето е противопоказно. Приемането на хапче на гладно може да доведе до гадене и язви.

3. Консумация на алкохол. Алкохолът се разпространява бързо в кръвта и причинява разширени кръвоносни съдове. Това води до намаляване на пулса и кръвното налягане.

4. Пътуване по вода. Пътуването на гладен стомах по вода може да доведе до морска болест. Освен това по време на път трябва да избягвате газирани напитки, броколи, карфиол и брюкселско зеле.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории