Последни Рецепти
Последни Статии

Кивито помага при умора

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Кивито е много полезен плод, особено през зимата и началото на пролетта. Оказва се, че хора, които ядат всеки ден най-малко две кивита, страдат по-малко от депресии и постоянна умора.
Яжте киви за добро настроение
Това показват резултатите от проучване, направено от новозеландски учени, съобщава Rambler. В експеримента, чиито резултати са публикувани в списание Science, са взели участие 54 здрави, млади мъже. Те са консумирали по две кивита всеки ден, след което са разказали за промените настъпили в тяхното здравословно състояние и жизненост.
Според експертите, тези промени се дължат на факта, че плодът киви съдържа голямо количество витамин С. Професор Маргарет Уисърс посочва, че този витамин активира в човешкия организма ензими, които увеличават метаболизма и повишават енергията в човешкото тяло.

kiwi-pix
Кивито помага при умора. Ако ядем по две кивита всеки ден, ще се радваме на добро настроение и ще бъдем винаги заредени с енергия. Това се дължи на високото съдържание на витамин С и на аскорбинова киселина, която влияе много положително на нервната система.

Кивито е много полезен плод, защото:
-Мъхнатите зелени плодове съдържат магнезий, калий, желязо, фосфор, целулоза, витамини, минерални соли и микроелементи.
-Хранителната ценност на един плод е само 45 калории, а съдържанието на витамин С в него е повече, отколкото в който и да е плод на планетата.
-Кивито укрепва имунната система, кръвоносните съдове, повишава съпротивата на организма към инфекции, помага ни да се борим със стреса.
– Зеленият плод е верен съюзник на красивата фигура, защото има способността да стопява мазнини. Диетолозите препоръчват консумацията на едно киви сутрин и вечер преди хранене за стимулиране на бързо храносмилане. Зелените „бомбички“ премахват тежестта в стомаха и киселините.
-Високото съдържание на калий прави кивито незаменимо при повишено кръвно налягане.
-Кивито предпазва от преждевременно побеляване на косата и спомага за равномерен тен на лицето.
-Кивито е един от най-полезните плодове в борбата с болестите и е с по-добри качества дори от портокалите, грейпфрутите, мандарините и ябълките, що се отнася до съдържанието на полифеноли.
-Богато на манган, калий и целулоза и може да нормализира холестерола.
-Фибрите в него контролират нивото на кръвната захар. Чрез консумирането му придобиваме природна защита срещу астма.
-Кивито ни предпазва от макулна дегенерация – увреждане на зрението вследствие на възрастта.

banani
Така че, слагайте повече киви в плодовите салати тази зима.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории