Последни Рецепти
Последни Статии

Под крушата на осенската поляна

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Кулинарен конкурс “Под крушата на осенската поляна”
Къде: село Осен, Търговище
Кога: 22 септември 2018 г.

krushi osen 2

В Търговище отбелязват Деня на независимостта с традиционния събор „Под крушата на осенската поляна”. Той се провежда вече повече от десет години (през 2018 за 13-ти път) и сбира населението от околността, за да се повесели за празника. Земляците се срещат за да отбележат края на усилната лятна земеделска работа, да се видят, да поговорят и обменят идеи за добитъка и малките си стопанства преди да се затворят по домовете си през дългите есенни и зимни дни. Традиционен организатор на събора е общинската администрация в Търговище.

krushi osen 1
През 2017 г. различното бе инициативата “Есен в буркани” – изложба, съпътствана и с дегустации.

През 2018 г. в търговищкото село Осен ще има и кулинарен конкурс”Под крушата на осенската поляна”

Целта е, освен да се покажат кулинарни умения, участниците и гостите на празника, да обменят интересни идеи за приготвянето на кулинарни изделия и напитки със сладкия есенен плод.
Конкурсът бъде в две категории – за сладкиш и напитка, чиято основна съставка е характерният за есенния сезон плод – крушата. Участниците трябва предварително да приготвят до два броя сладкиш или напитка, които да представят в деня на конкурса. Те ще трябва да предоставят и списък на съставките и рецептите за приготвяне на изделията.
Тричленно жури ще определи победителите в двете категории.

krushi osen

Традиционен организатор на събора е общинската администрация в Търговище. За контакти e-mail: kultura_t@mail.bg или на тел. 0882 100 681.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории