Последни Рецепти
Последни Статии

Любопитни факти за гъбите

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Гъбите са едни от най-здравословните храни. Те са с ниско съдържание на натрий и могат да се добавят към почти всяко ястие. Може да добавим малко печурки или сушени гъби към ястието, което готвим и то става по-ароматно.
Освен, че са вкусни и здравословни, можем да разнообразим менюто си с гъби и да ни помогнат в борбата с килограмите.

5 факта за гъбите, които вероятно не знаете
gybi green salad pix 1
Foodpanda подбра 5 факта за тях, които вероятно не знаете

– Гъбите имат уникален ароматен профил – благодарение на някои химикали като глутамат и гуанилат, гъбите предпоставят по-ограничената консумация на сол. Освен това са заместител на месото, така че тук вегетарианците ще са доволни.

– Гъбите са източник на витамин D – основният източник на този витамин естествено е слънчевата светлина, но той се намира и в някои храни. Гъбите съдържат малки количества на витамин D.

gybi pechurki

– Гъбите подпомагат редуцирането на теглото – гъбите се смятат за храна с ниско енергийна плътност, което означава, че са ниско калорийни. Изключително подходящи, като част от хранителен режим.

– Гъбите са добър източник на витамини от групата В, които са от съществено значение за нервната ни. Витамините от тази група благоприятстват за производството на червени кръвни клетки, подпомагат храносмилателната система и са от ключово значение за растежа.

Регулират холестерола – гъбите съдържат вид влакна, наречени бета-глюкан. Смята се, че бета-глюкани играят роля в метаболизма на мазнините и помагат на по-ниското общо съдържание на холестерол в кръвта.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории