Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета юли 2017

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Юни отлетя неусетно, половин година измина. Юли е лято! Време за море, за планина, за пътуване, за откриване, за изгреви и залези край морето… Юли е време за чаканата почивка. Време за шарените рокли и добро настроение. И ни се иска да бъдем в добра форма, да се чувстваме добре и да изглеждаме добре.

Лунна диета юли 2017
Имаме един проверен помощник – Лунната диета. За повечето от нас, които я спазваме и правим по един ден на детоксикация в седмицата резултатите са познати. Разбира се, необходимо е през цялото време да се граним балансирано, разнообразно и според сезона и тогава резултатите се задържат. Да живеем активно, да мислим позитивно, да се наспиваме добре, да живеем в колкото се може по-чиста среда… все познати неща, но трябва колкото може повече от тях да вземем под контрол. Защото както е казал народът ни „това, което ни яде от вътре ни разболява“

Знаете ли, че ако пиете вода ще отслабнете по-бързо? Проверено е така, затова през лятото пийте вода, създайте си този навик, не чакайте да усетите жажда, защото тялото се дехидратира бързо.

Фази на луната през юли:
1 юли 2017 – 03:52:20 ч. – първа четвърт
9 юли 2017 – 07:07:53 ч. – пълнолуние
16 юли 2017 – 22:26:46 ч. – последна четвърт
23 юли 2017 – 12:46:45 ч. – новолуние
30 юли 2017 – 18:24:25 ч. – първа четвърт

moon diana ruseva

По време на лунните фази се препоръчва приемът само на течности под формата на вода, билков чай без захар, прясно изцеден сок от плодове или зеленчуци. Важно е да избягвате консумацията на мляко, алкохол, захар, мед.
Ако започнете да изпитвате слабост може да хапнете порция плодове или зеленчуци. Може да приготвите зеленчукова супа – през юли от тиквички, грах, зелен боб, домати, чушки, с много зелени подправки.
С помощта на тези разтоварващи дни може да почистите организма от токсини.
Когато Луната расте, консумирайте по-малко храна, а когато Луната намалява, може да си позволите повече удоволствие от храната, но не и вредните лакомства.
През лятото, в големите горещини, апетита ни намалява. През юли има изобилие от плодове и зеленчуци, пресни, свежи, туко що набрани от градината. И е по-лесно да се спазва диета.

През лятото изборът е голям – ягоди, малини, френско грозде, касис, череши, вишни, първите ябълки и толкова много зеленчуци – домати, краставици и зелени подправки. Можете да приготвите много и вкусни комбинации и да бъдат вашата храна. Опитайте!

moon diet
Пожелавам ви да си чувствате добре в тялото си! И да изглеждате добре! Не чакайте някой да ви каже „Погледни се как изглеждаш“ Бъдете критични към това как изглеждате, дали сте здрава, дали сте в добра физическа форма, каква е стойката ви, какво е самочувствието ви, какво е настроението ви… защото дори да отслабнете, ако сте приведени като запетайка и няма на какво да се усмихнете и с кого да споделите – проблемът тогава не е в теглото.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории