Последни Рецепти
Последни Статии

На хармана – фестивал в Харманли

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: На хармана
Къде: Харманли, парк “Дамяна Данева”
Кога: 9-10 септември 2017 г.

harmanli na harmana

Харманли е домакин на фестивала “На хармана” в продължение на два дни – 9 и 10 септември. Фестивалът се провежда за първи път през 2017 г., но инициаторите на идеята обещават събитието да се превърне в ежегодно за местните хора и гостите на града.
Програмата в първия ден включваинтересни инициативи. Посетителите ще имат възможността да наблюдават възстановки на обичаи като “вършеене на жито” и “гроздобер”.

Специален гост на първото издание на “На хармана” ще бъде Валя Балканска. Участието на народната певица и гайдаря Петър Янев ще започне в 19,30 часа на 9-ти септември.
Освен неповторимите вина от Сакар, ще може да опитате и най-различни местни ястия, приготвени на място от пазителите на тайните рецепти, да се запознаете с традициите на района.

10-ти септември, вторият ден от програмата на фестивала, е отреден за екстремен винен тур –
екстремен винен тур “Южен Сакар 4х4”. Организирано е посещение до четири семейни изби от региона, който се слави с дългогодишни традиции във винаро-лозарството.

sakar lozi
Лозя в Сакар – Семейна винарна Братанов – 24 ха мерло, сира, каберне фран, рубин, шардоне и тамянка

Събитието се провежда с подкрепата на Община Харманли, сдружение Бизнесът За Харманли, винарските изби Terra Tangra,Malkata Zvezda Winery / ВИ Малката Звезда, Bratanov Winery / Винарна Братанов, Chateau Kolarovo, Бутикова винарна Villa Bassarea, Ivo Varbanov Wines и лозари от района.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории