Последни Рецепти
Последни Статии

Най-полезните и достъпни храни

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Определиха кои са най-полезните и достъпни храни

Британски учени определиха пет продукта, които едновременно са най-достъпни и най-полезни за здравето.
Според тях златната петица се състои от:

1. Чушки
2. Сусам
3. Морското зеле, срещано още и като ламинария, също и келп
4. Куркума
5. Гъби

Всеки от тези продукти влияе благоприятно на целия организъм, казват учените, тъй като съдържа важни комбинации от полезни вещества.

Сусам Добавка към хляб, разядки и тахан – присъства на нашата трапеза. Сусамът е богат на мазнини, както и на витамин Е – антиоксидант, който укрепва сърцето. Съдържа и фитостероли – подобни на холестерола растителни съединения, които блокират абсорбцията на приемания с храната холестерол.
susam pix

gybi pechurki
Така например, гъбите са богат източник на селен, но и на белтъчини.
Рецепти с гъби

kale Pix 2
Кейл. Морското зеле съдържа много желязо и калий
Рецепти с кейл
Редовната употреба на тези продукти подпомага правилното функциониране на целия организъм. Освен това, те са достъпни за всеки, казват учените.

kurkuma
Куркумата действа противовъзпалително и в същото време регулира кръвната захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории