Последни Рецепти
Последни Статии

От нашата ферма – с любов за Вас

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Фермерски храни на малки производители ще предлага фестивал всяка седмица в София

Фермерски храни на малки производители от страната ще бъдат представяни всяка седмица от края на юни до началото ноември на фестивал “От нашата ферма – с любов за Вас”.

Първото издание на фестивала е на 28 юни 2017, сряда, от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. “Христо Ботев” 55).

Второто на 6 юли 2017 (четвъртък), 17 часа, пред сградата на Министерство на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55)

ferm pazar 170706

Организаторите Биоселена обещават разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки.

Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко също са предвидени в програмата на фестивала. Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби.

zelenchuci gradinski

Организатор на фестивала е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. “От нашата ферма – с любов за Вас” е продължение на няколкогодишните усилия на фондацията в рамките на българо-швейцарския проект “За Балкана и хората” за подкрепа на малкия местен природосъобразен бизнес, както и за скъсяване на веригата на доставки на качествена храна и улесняване достъпа на регистрираните малки и средни производители на фермерски продукти до потребителите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории