Последни Рецепти
Последни Статии

Отслабването е по-лесно с помощта на Луната

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунната диета е хранителен режим, съобразен с движението на Луната около Земята. Тя променя атмосферното налягане, влияе върху приливите и отливите, съответно и върху метаболизма и движението на водата в клетките ни.

За да бъде ефективна трябва да се спазва 4 пъти в месеца, всяка седмица по 1 ден. Започва при навлизане на Луната в дадена фаза и продължава 24 часа. През това време се пият големи количества вода – около 3-4 литра, чай – с мед, без захар, плодови фрешове или зеленчукови смутита. Алкохол, млечни продукти и сол не се приемат по време на лунната диета. Подходящ заместител на меда при лунната диета е натуралният подсладител стевия. Стевията не съдържа калории и ще спомогне за по-бързото отслабване.

Отслабването е по-лесно с помощта на Луната
luna bcn 170904
Така изглежда Луната на 4.09.2017 – голяма и на разговор с морето, а пълнолунието е на 6 септември

С колко килограма можем да отслабнем?
При стриктното спазване на диетата може да отслабнете с от 1 до 3 кг, на пълнолуние (за един месец). През останалото време трябва да се храните балансирано, като стремежът е при нарастваща Луна да не се прекалява с храната, а при намаляваща да се отдавате на някои от хранителните си изкушения.

Всяка допълнителна физическа активност ще е от сериозна полза при отслабването с лунната диета.
Причината е, че по време на хранителния режим не се приемат голям брой калории, а в такъв случай дори минималната физическа активност ще спомогне за постигане на допълнителен калориен дефицит (най-важният фактор когато целим сваляне на килограми и изгаряне на мазнини).

Големите количества вода и „течна храна“ ще позволят на организма ви да се пречисти от токсини и други вредни вещества попаднали в него.

Това прави лунната диета подходяща за натурално прочистване на организма и тялото.

ВАЖНО: Лунната диета не е подходяща за хора с метаболитни заболявания като диабет, както и за бременни жени и кърмещи.

Какво да приемаме по време на Лунната диета?
– вода (минерална или изворна);
– чай (с мед или стевия);
– прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.

По време на Лунната диета не приемайте:
– твърди храни;
– алкохол;
– кафе (не е препоръчително, но не е категорично забранено);
– ако сте пушач, опитайте да не пушите, без цигари.

moon diana ruseva

Как се прилага Лунната диета?
Вариант І – 24-часова – еднодневна лунна диета (от началото на съответната фаза, до същия час на следващия ден). Приемат се само вода, чай, прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.

Вариант ІІ – 72-часова – тридневна лунна диета (24 часа преди настъпване на съответната на фаза до 24 часа след изтичането и) – веднъж в месеца – най-добре на пълнолуние или новолуние. Ако ви е трудно да издържите само на течности, през първия ден включете сурови или варени зеленчуци, втория ден изкарайте на вода, чай и сокове, а през третия – консумирайте вода, зеленчуци (варени или приготвени на пара) и несладки плодове.

След като приключите с избрания вариант на диетата, на следващия ден е добре да се захраните с по-лека храна – основно плодове (лимон, грейпфрут, зелена ябълка или др. несладък плод), зеленчуци (моркови, зеле, тиквички, целина, зелена салата, домати и краставици), нетлъсто месо и риба.

Източник: Блог на Станимир Михов

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории