Песто от коприва : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Песто от коприва

Добавено в Гарнитури, Салати

Добави към моето меню

Песто от коприва
Рецепта споделена от Tatjana Donika
Рецепта, която може да стане хит и една от онези гениално простите, които да се чудиш как не си се сетил да направиш още
Ето какво споделя авторката. Искам да споделя с вас една забележителна сезонна рецепта – песто от коприва. Вече няколко години през пролетта го приготвям.

песто от коприва
Продукти
250 г коприва
2-3 скилидки чесън, може и зелен чесън
50 мл зехтин
50 г ядки – кедрови или бадеми
50 г пармезан

Начин на приготвяне
• Вземат се млади листа от коприва, връхчета, заливат се с гореща вода, а след това веднага се потапят в ледена вода (студена, в която може да добавите и кубчета лед), за да се запази зеления цвят
• След това се пасира в блендер като се добавят скилидки чесън, може и 2-3 стръка зелен чесън и зехтин
• Добавят се ядки и пармезан
• Сервира се с филийки препечен хляб
Изненадайте приятно с тази зелена рецепта. Вкусно и здравословно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории