Писто : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Писто

Добавено в Испанска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Писто
Рецептата е от испанската кухня, по-точно кухня на баските. Продуктите – домати, чушки, патладжан или тиквички, зехтин, лук и чесън и зелени подправки. Продукти познати и традиционни в нашите рецепти. Поднася се с пържени яйца и топъл хляб. Като сместа може да се използва и за плънка на пита.

pisto

Продукти за 2 порции
5 чушки
2 патладжана, средни
2 домата, големи
1 глава кромид лук, голяма
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 яйца

Начин на приготвяне
• Патладжана се нарязва на кубчета, чушките на ивици, кримид лука на полумесеци, доматите на кубчета
• В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавя лука, разбърква се до златисто и се добавят нарязаните скилидки чесън
• След това патладжаните, чушките и след няколко минути доматите
• Ястието ври на тих огън, става почти без сок
• Поднася се с пържено яйце на очи

PISTO manchego con huevo
В Испания, в Ла Манча не съм стигала и не съм яла това ястие, затова прилагам и снимка от сайта http://www.eyeonspain.com/, която ми бе ориентир какво трябва да се получи като външен вид

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории