Последни Рецепти
Последни Статии

Полезните свойства на кокосовото масло

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Кокосовото масло става все по-популярно в съвременната кухня, пише foodpanda. Може да го купим както от био магазин, така и в големите вериги. Като се имат в предвид ползите от него като козметика, за здравето и колко рецепти може да се приготвят с кокосово масло, а и ако харесвате аромата му – заслужава си да си купите едно бурканче, а след това, ако ви хареса да следите и за промо цени, за да стане от продуктите, които имате в кухнята налични.

Удивителните ползи от кокосовото маслоkokos pix 1

– Защита от слънце
Кокосовото масло може да защити кожата ви от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, които могат да предизвикат бръчки, кафяви петна и да повиши риска от рак на кожата.

– Ускорява метаболизма
Кокосово масло съдържа триглицериди. Това са мастни киселини, които бързо се абсорбират и могат да увеличат количеството калории, които изгаряте.

– Може да готвите безопасно при високи температури
Кокосово масло има много високо съдържание на наситени мазнини. Всъщност около 87% от мазнините са наситени. Тази функция го прави една от най-добрите мазнини за готвене при високи температури, включително пържене – точката на димене е 170-180 градуса С (вярно е, че скъпо за да използваме за тази цел)

– Подобрява здравето на зъбите
Може да бъде мощно оръжие срещу бактерии, включително Streptococcus mutans. Това са бактериите в устата, които причиняват зъбна плака, разпад на зъбите и заболяване на венците.

– Подобрява функцията на мозъка
Мазнините в кокосовото масло се разграждат от черния дроб и се превръщат в кетони, които могат да действат като алтернативен източник на енергия за мозъка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории