Последни Рецепти
Последни Статии

Полезно ли е червеното вино за сърцето

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Ако има нещо, което присъства в повече статии за здравословно хранене е това, че черният шоколад и червеното вино са полезни – разбира се в малки количества и не всеки ден.
Развенчан мит: без ползи за сърцето от чаша червено вино дневно
Противно на наложилия се мит, всекидневната консумация на чаша червено вино не се оказва полезна за сърцето, пише в “Дейли мейл”.

wine red pix

Предишни изследвания навеждаха на мисълта, че умерените пиячи страдат от по-малко болести на сърцето, в сравнение с въздържателите. Но ново проучване, обхванало 45 големи медицински изследвания, доказа, че всекидневната чаша червено вино не носи никаква ползи за сърцето.

Да, въздържателите в предишни тестове в много от случаите се оказвали солидни пиячи, отказали се от вредния навик често заради здравни проблеми. Поради тази причина по-умерените консуматори с чашката вино изглеждаха по-здрави на техния фон.

Здравите възрастни хора също имат склонност от време на време да се почерпят с някое питие, в сравнение с онези в лошо здравословно състояние. Това дава фалшивата илюзия за връзка между умерената консумация и по-доброто здраве.

wine budapast store

Канадският екип на д-р Тим Скотуел от университета във Виктория опровергава схващането за здравословната умерена консумация. “Идеята, че едно-две питиета дневно ни се отразяват добре е по-скоро пожелание, отколкото факт!”, изтъква ученият.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории