Последни Рецепти
Последни Статии

Празник на хляба в Оризаре

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Празник на хляба
Къде: село Оризаре, Несебър
Кога: 7 юли 2018

През 2018 г. за девети път се провежда празника.
praznik na hleba orizare

Майстори в правенето на хляб и хлебни продукти ще покажат своите умения за поредна година в несебърското село Оризаре за Празника на хляба. Известно като житницата на община Несебър, село Оризаре и тази година ще е домакин на събитието, което ще събере гости отблизо и далеч на 7 юли 2018 г. от 19.00 ч. на центъра на селото. Празника по традиция ще започне с тържествен водосвет, награждаване на най-добрите хлебни изделия и пъстра танцова програма.
На финала всеки един от присъстващите имаше възможността да опита от вкусните хлебни изделия и дори да си запише рецепта за приготвянето им.

Привествия, кулинарно изложение с дегустация и музикални изпълнения на открито, които ще завършат с голямо българско хоро вкючва празничната програма, каза секретарят на читалището Димитринка Георгиева:
“Известно като житницата на общината, село Оризаре и тази година ще посрещне гости от близо и далеч на 7 юли, когато ще се отдаде почит и уважение към насъщния. На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора и участници от други съставни селища на общината. Те представят питки, баници, кексове – всичко, което се прави от брашно”.

Село Оризаре се намира в подножието на Стара планина. Селището е познато с плодородието, чернозема и трудолюбието на местните хора

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории