Последни Рецепти
Последни Статии

Празник на картофа в село Добри дял

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво:Трети Празник на картофа в село Добри дял
Къде: село Добри дял, В Търновско
Кога: 7 Октомври 2017 г.
Празник на картофа в село Добри дял

Жителите и гостите на селото демонстрираха своите умения с интересни ястия и десерти с традиционния за българската трапеза зеленчук. Организатори на празника са читалище „П. Р. Славейков -1903”, кметство Добри дял и местния клуб на пенсионера „Еделвайс” с подкрепата на Община Лясковец.
Във фоайето на местното читалище бяха изложени 75 картофени ястия – супи, салати, основни, пюрета, предястия, сладкиши и торти от картофи. В кулинарната надпревара се включиха майстори от добридялския пенсионерски клуб и читалището, както и участници от Лясковец, Драгижево, Козаревец и Мерданя. Сред предложенията се открояваха „Картофките на херцогинята“, баварска картофена салата, еклери с картофен пълнеж и дори картофена пица. Кулинарните предложения бяха оценявани от 5-членно жури.

Докато течеше дегустацията на ястията, празникът продължи с изпълнения на самодейци от читалището и пенсионерския клуб в Добри дял, които изиграха „Кумова ръченица“ и представиха песни от репертоара на групата за народни песни „Пъстра китка”, адаптация по Чудомир „Не съм от тях” и скечове за картофа. Празнично настроение предизвикаха и изпълненията на горнооряховския танцов състав „Балканика”, а талантите от драгижевската младежка група към местното читалище изпълниха известни български народни песни.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории