Продукти за закуска : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Продукти за закуска

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Закуската е най-важното хранене за деня. Това е нещо с което сме отраснали и можем да проверим и по себе си. Сигурно всеки от вас се е убедил, че не бива да пропуска закуската, дори когато сутрин времето не стига или не усещаме чувство за глад. Има храни, които е най-добре да включваме в закуската си. Кои са те отговор дава публикация в Bright Side.

Храните, които e добре да ядем на гладно

Овесена каша Домашно приготвеното мюсли отдавна си е спечелило името на здравословна закуска, която се приготвя бързо и в много варианти. И заслужено. Създава защитен слой около лигавицата на стомаха, която го защитава от силните стомашни киселини. Съдържа разтворими фибри, които помагат за поддържане на холестерола на здравословно равнище.
musli-domashno

Eлда Другото име с което е известна е гречка. Много популярна в руската кухня, в нашата кухня се използва за приготвяне на рецепти със зеленчуци. Стимулира храносмилателната система. Отличен източник на растителни протеини, желязо и витамини.
Рецепти с елда

Царевична каша Качамак или полента е популярно като основно ястие. С добавка на царевично брашно могат да се приготвят много от познатите ни рецепти. Помага за прочистване на организма от токсини и тежки метали, регулира чревната микрофлора и засища за дълго време.
Рецепти с царевичен грис и царевично брашно
polenta

Пшеничен зародиш Две супени лъжици пшеничен зародиш ни снабдяват с около 15% от препоръчителната дневна доза витамин Е и 10% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина. Освен това помага за регулиране на храносмилателната система.

Яйца Според различни изследвания яйцата са полезни, ако се консумират с мярка. На закуска може да поднесем и варени яйца и омлет или бъркани яйца. Комбинациите със зеленчуци, сирена, гъби, колбаси са много и може да поднесем в какви ли не варианти според сезона и личните предпочитания. Изследвания са установили, че консумацията на яйца на закуска значително намалява приетите през деня калории.
Закуска богата на протеини помага да се отслабне
omlet-spanak-1

Диня консумирана на гладно снабдява тялото със здравословна доза течности. Ликопенът, който се съдържа в нея, е полезен за здравето на очите и сърцето.

Боровинки Изследвания показват, че редовната консумация на боровинки подобрява паметта, кръвното налягане и метаболизма – особено ако ги ядете на закуска.

Пълнозърнест хляб без мая. Хляб от качествено брашно приготвен с квас с добавка на малко семена. Една филийка от такъв хляб с добавка на листа зелена салата и сирена е добро начало на деня. Той е добър източник на сложни въглехидрати и най-доброто време за консумацията му е сутрин.

Ядки Подобряват храносмилането и нормализират pH на стомаха.

Мед Медът зарежда с енергия сутрин, подобрява активността на мозъка и повишава равнището на серотонин в кръвта – което е важно, за да се чувстваме добре.
med-1

Храни, които да не ядем на гладно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории