Последни Рецепти
Последни Статии

Протеиновите диети крият рискове за здравето

Добавено в Диети

Добави към моето меню

През 2018 г. може да се каже, че високомазнинното хранене е предпочитан режим за хранене. Това е модерно, както диета на Дюкян през 2011, както 90-дневната диета след това. Днес е актуална кето диетата, докато хранене с въглехидрати е в немилост.
За да бъдеш на диета и да следваш определен хранителен режим трябва да имаш финансова възможност затова, да имаш основателна причина – начинът на хранене може да бъде и профилактика и лечение. Или да повярваш, че определен хранителен режим ще реши проблемите ти, като например, че за 3 месеца може да свалиш 10 кг и 2 размера на дрехите.
Съгласете се, че се иска вяра, защото само знание не е достатъчно, да изключиш от храненето си плодове и бавни въглехидрати и да започваш деня си кафе с масло (Бронирано кафе) и още месо и сметана, докато преди години се ядеше постно пилешко от което се махаше кожата и мазнината, а салатата се поръсваше само с няколко капки зехтин, вместо да се овкуси с дресинг.
Определено, крайностите никога не са били добро решение.

Белтъчните диети са опасни за здравето

meat porcia pix

Досега нямаше солидни изследвания за въздействието на голямото количество месо, поглъщано от желание за отслабване и поддържане на идеална фигура, нито за действието на протеиновите добавки.

Високопротеиновите диети крият рискове за здравето на сърцето

Финландски учени установиха, че високопротеиновите диети увеличават риска от сърдечна недостатъчност сред възрастните мъже до 49%, пиши в. “Индипендънт”.

Най-опасни са животинските и млечните протеини. Голямото количество растителни протеини обаче също се отразява лошо на сърцето.

Учени от университета на Източна Финландия установиха, че всички режими с прекомерна консумация на протеин водят до увеличаване на проблемите със сърцето.

Рискът от сърдечна недостатъчност се увеличава съответно с 43 и 49 процента за мъжете на средна и по-голяма възраст, които поглъщат най-много животински протеини и млечни продукти, в сравнение с тези, които ядат най-малко протеини.
За мъжете, които консумират най-много протеини от всички видове, рискът от сърдечна недостатъчност нараства с една трета. При най-големите почитатели на растителни протеини той се увеличава със 17 процента. Финландските учени са наблюдавали 2441 мъже на възраст от 42 до 60 години през 22-годишен период.

egg shuplecova
Единствено яйцата и рибата не увеличават риска от сърдечна недостатъчност.

При сърдечната недостатъчност сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв, за да бъдат тъканите и органите здрави.

Предишно изследване установи, че прекомерната консумация на животински протеини увеличава риска от диабет тип 2.
Според друго изследване обаче добавките с аминокиселини, които са градивни съставки на по-големите протеинови молекули, могат да предпазват сърцата на някои пациенти.

Световната здравна организация препоръчва балансирано хранене.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории