Пълнена питка с кайма : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнена питка с кайма

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Пълнена питка с кайма
Рецепта споделена от Mima Dimitrova‎
Пълнена питка „Корона на готвачката“ с кайма – една вкусна идея, която може да поднесете и като закуска и като вечеря

pita korona kajma 1

Продукти
За тестото:

Брашно около 1 кг
500 мл вода
1 пакетче мая (42 г)
1 ч.л. захар
1 с.л. сол в брашното
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
4 яйца (1 жълтък е за намазване на питата)
100 г мазнина (по избор мас, олио или краве масло)

за плънката
2 глави кромид лук
1/2 кг кайма
50 г ориз
1 ч.л. червен пипер
1 щипка чубрица
1 щипка риган
домати от консерва, при желание

pita korona kajma
Начин на приготвяне
• Приготвяне на плънката. Кромид лука се нарязва на ситно. Задушава се с 1 с.л. олио до златисто. Добавя се каймата, ориза, 1 ч.ч. домати от консерва. Ври на тих огън до сваряване на ориза. Овкусява се с подправките
• Приготвяне на пита „Короната на готвачката“ може да видите тук
• Плънката се слага вътре в топките тесто и се редят
• Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории